Näkemisen arvoiset luontomatkailukohteet

0 Comments

Luonto on ihmisen alkuperäinen ympäristö ja ehkä siksi tunnemmekin olomme siellä niin hyväksi ja rauhalliseksi.

Maapallo on täynnä erilaisia ehostettuja sekä koskemattomia luontoalueita. Näistä jokainen on varmasti luontoretkeilijälle omanlainen kokemuksensa. Useat yritykset tarjoavat erilaisia luontoretkiä maakohtaisesti, mutta yhä useammin ihmiset myös heittävät rinkat selkäänsä ja lähtevät reppureissuille ympäri maailmaa. Maapallon ollessa niin moninainen onkin aloittelevan luontoretkeilijän hyvä aloittaa tutkimusmatkailu suosituista sekä tunnetuimmista luontoretkeilykohteista. Tässä neljä erilaista luontomatkailu kohdetta, joista saat varmasti intohimon koko maapallon kattavalle tutkimusmatkailulle. Maapallon ollessa niin moninainen onkin aloittelevan luontoretkeilijän hyvä aloittaa tutkimusmatkailu suosituista sekä tunnetuimmista luontoretkeilykohteista. Tässä neljä erilaista luontomatkailu kohdetta, joista saat varmasti intohimon koko maapallon kattavalle tutkimusmatkailulle. Norjasta onkin hyvä jatkaa matkaa kohti seuraavaa kohdetta, joka voikin olla yksi mieleenpainuvimmista matkakohteista. Vaikka Islanti onkin vuosisatojen aikana menettänyt suurimman osan metsästään, tarjoaa Islannin luonto silti kävijälleen unohtumattoman kokemuksen. Islannin tulivuoret, jotka ovat tulleet tutuksi myös 2000-luvun purkauksillaan ihastuttavat korkeudellaan ja toisaalta laavan polttamat kivettyneet alueet sekä viereen kasvaneet niityt luovat maagisen tunnelman. Islannissa sijaitsee myös Euroopan suurin jäätikkö, joka voi ainakin etelänmaista tuleville olla uudenlainen kokemus. Islantiin matkatessa kannattaa vuokrata auto ja tutkia saarivaltion luonnonkolkat rauhassa ajan kanssa, ajo tauolla voitkin vaikka pulahtaa saaren kuumaan lähteeseen miettien seuraavaa pysähdyspaikkaa.

Eksoottista ja ennenäkemätöntä

Viileämmästä Pohjois-Euroopasta onkin hyvä siirtyä lämpimämmille seuduille kuten Etelä-Amerikkaan. Argentiinan ja Brasilian rajalla pääset näkemään hämmästyttävät Iguassun putoukset. Putouksista omalaatuisen tekevät niiden laajuus ja monimuotoisuus. Vesiputouksia voit nähdä jopa 2,7 kilometrin matkalla ja ne ovatkin maailman kolmanneksi suurimmat vesiputoukset. Retkestä rahanarvoisen tekee putouksien lisäksi alueen ympäröivä sademetsä, jossa pääset ihastelemaan myös sademetsän kuuman kosteaa luontoa sekä sen eläimiä. Kohde on tehty matkailijoille helpoksi, erilaisin kävelyreitein ja näköalatasantein, mutta halutessaan löydät myös pelkkää luonnonrauhaa ja rohkeampaa retkeilyä!

Mannervaltion ihmeellinen luonto

Vaikka luontoretkeily usein ajatellaankin mannermatkailuksi, on myös vesistöt tärkeä osa luontoa. Mikäli sukeltaminen tai vesistöt kiinnostavat kannattaa suunnata Koillis-Australian rannikoille, jossa voit ihailla Iso valliriuttaa, joka on maailman suurin koralliriutta. Iso valliriutta on jopa 2300 kilometriä pitkä, lukemattomissa väreissä koreileva vedenalainen ihmemaailma ja nykyään se onkin meriluonnonsuojelualuetta. Riutalle järjestetään useita retkiä, joissa matkailijan on mahdollista päästä esimerkiksi sukeltamaan tai snorklaamaan alueelle. Samalla voikin tutustua Australian ihmeelliseen luontoon, joka on kasvanut omanlaisekseen eristyksissä muista mantereista. Maan peittää suurimmaksi osaksi aavikko ja savanni, mutta pohjoisemmasta löydät myös sademetsää. Australiassa elääkin useita eläin- ja kasvilajeja, kuten Eukalyptus puita ja Koaloilta, joita ei löydy muualta maailmasta. Vierailethan samalla reissulla Uluru-Kata Tjutan- kansallispuiston alueella, jossa voit muun muassa ihailla alkuperäiskansojen pyhiä Ulurun-kalliomuodostelmia.  Jokaisen olisi hyvä tutustua luonnon todelliseen luonteeseen ja näin ymmärtää luonnonsuojelemisen sekä luonnon ja sen eläimien koskemattomuuden tärkeyden. Esimerkiksi Islannin ennätysnopeudella sulavat jäätiköt sekä Australian koralliriutan vaurioituminen ovat tärkeitä merkkejä ilmastonmuutoksesta ja muistutuksia että nyt jos koskaan on jokaisen herättävä arvostamaan kallisarvoista luontoamme.

Mannervaltion ihmeellinen luonto