Lähettänyt Aabraham on heinä 14, 2018 in Blog | Kommentit pois päältä artikkelissa Luonnossa pärjäämisen parhaat vinkit!
Jokainen meistä on vähintään kerran elämässään miettinyt, mitkä esineet ottaisi mukaan autiolle saarelle, pärjäisikö viikon ilman sosiaalista mediaa ja internettiä, tai mitä tekisi pärjätääkseen yksin metsässä viikon. (lisää…)
Lähettänyt Aabraham on kesä 20, 2018 in Blog | Kommentit pois päältä artikkelissa Lähemmäksi luontoa telttailemalla
Ennen telttailua pidettiin semmoisena, että mentiin syvälle metsään ja pystytettiin jokaiselle pieni yhden tai kahden hengen teltta ja leiriydyttiin sinne ilman erityisempiä mukavuuksia. Nykyään on monia eri leiriytymisen ja telttailun muotoja, on suuria paviljonkeja jotka kiinnitetään monen huoneen telttoihin (lisää…)
Lähettänyt Aabraham on kesä 14, 2018 in Blog | Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmaisia herkkuja metsästä
Kotimaiset sienet ja marjat odottavat poimijoitaan joka vuosi. Ja joka vuosi suurin osa luonnon sadosta jää keräämättä. Sienestys ja marjastus on edelleen suomalaisten suosiossa, suosituimmat paikat ovat muodostuneet kilpa-areenoiksi, mutta hieman vaikeammin saavutettavat alueet notkuvat luonnon herkkuja. (lisää…)
Lähettänyt Aabraham on kesä 4, 2018 in Blog | Kommentit pois päältä artikkelissa Luontokuvauksen monet muodot
Ihminen on aina ollut kiinnostunut itsestään. Muinaisissa luolamaalauksissa piirrettiin ihmisiä eri tilanteissa, taisteluista leirinuotioille. Mutta usein näissä piirroksissa oli mukana myös eläimiä, kuvia hyökkäävistä pedoista tai niiden metsästyksestä. Jo luolamiehet halusivat itsensä lisäksi kuvata ympäröivää luontoa. (lisää…)
Lähettänyt Aabraham on touko 25, 2018 in Blog | Kommentit pois päältä artikkelissa Jokamiehenoikeus ei ole jokaiselle
Jokamiehenoikeus kuljeskella ja poimia luonnon antimia pitkin Suomen metsiä ja maita on hieno ja joihinkin maihin verrattuna hyvinkin uniikki oikeus. (lisää…)
Lähettänyt Aabraham on touko 10, 2018 in Blog | Kommentit pois päältä artikkelissa Uhanalaiset eläinlajit
Suurin osa ihmisistä tietää uutisoiduimmat uhanalaiset eläinlajit kuten suippohuuli sarvikuonon, vuoristogorillan tai siperian tiikerin. On kuitenkin olemassa yhä enenevä määrä eläinlajeja, joiden määrä vähenee huolestuttavaa tahtia ja joiden uhanalaisuudesta emme ole niin tietoisia. (lisää…)
Lähettänyt Aabraham on touko 4, 2018 in Blog | Kommentit pois päältä artikkelissa Metsästys ja luonnonsuojelu
Metsästys on aina ollut tiiviisti yhteydessä ihmiskuntaan ja sen kulttuuriin. Jo muinaisissa luolamaalauksissa näemme metsästysseurueen jahtaamassa ja tappamassa biisoneita, karhuja ja villisikoja. Liha oli tarpeellista hengissäpysymiseksi. (lisää…)
Lähettänyt Aabraham on huhti 25, 2018 in Blog | Kommentit pois päältä artikkelissa Ekologinen turismi tiedostavalle matkaajalle
Ekologinen matkailu on nykypäivää. Jollei moderni ihminen tiedosta tekojensa ympäristövaikutuksia, on viimeistään nyt aika herätä ja ottaa vastuu omista tekemisistään, niin arjessa kuin lomallakin. (lisää…)
Lähettänyt Aabraham on huhti 10, 2018 in Blog | Kommentit pois päältä artikkelissa Luonnonsuojelu kuuluu kaikille
1980-luvulla parrakkaat aktivistit käyttivät ketjuja ja kahlitsivat itsensä puihin suojellakseen suomalaisia metsiä hakkuilta. (lisää…)
Lähettänyt Aabraham on maalis 4, 2018 in Blog | Kommentit pois päältä artikkelissa Luonnonvaraiset mutta vaarattomat pedot
Muistan vieläkin elävästi, kun näin elämäni ensimmäisen luonnonvaraisen petoeläimen. Olimme mökillä ja kesäinen ilta oli muuttumassa yöksi. (lisää…)